מיתוסים על תזונה בהריון

זה לא סוד שתזונה בריאה בזמן הריון היא אחד הדברים הטובים והחשובים ביותר שאת יכולה לעשות עבור העובר שלך בזמן שהוא גדל. אין ספק שאת רוצה להעניק לו את התזונה הטובה ביותר, אך מה מכל המיתוסים הקיימים נכון ומה לא? עשינו סדר בחמישה מיתוסים נפוצים על תזונה בזמן ההריון, מה כדאי לאמץ ועל מה רצוי לוותר.

מיתוס: רצוי להימנע מאכילת דגים בזמן ההריון.

לא נכון! דגים הם למעשה מקור מצוין של חלבון רזה ומספקים מנות גדושות של חומצות שומן אומגה 3 הידועה גם בחשיבות שלה לבניית מוחו של התינוק. ארגוני הבריאות הבינלאומיים ממליצים לכל אישה בהריון או מניקה לצרוך 340 גרם דגים בשבוע. אז למה יש לדגים שם כל כך רע? ישנם דגים שרצוי להימנע מאכילתם, מדובר בדגים גדולים שלרוב אינם נצרכים בארץ כמו כריש, דג חרב, מקרל ענק, טונה לבנה וטונה אלבקור, דגים אלו עלולים להכיל כמויות גדולות של מתיל כספית ולכן צריך להימנע מאכילתם (אל תלחצי אם כבר יצא לך לאכול- הסיכונים חלים על צריכה גבוהה וקבועה לאורך זמן). למרות זאת יש עוד הרבה דגים בים, אותם אפשר ורצוי לאכול כמו סלמון, בורי, מוסר ים, אמנון, קרפיון ועוד כמובן לאחר שבושלו היטב. אם את לא אוהבת דגים את יכולה לקבל אומגה 3 ממקורות אחרים כגון אגוזי מלך פשתן וזרעי צ'יה

מיתוס: אישה בהריון צריכה לאכול בשביל שניים.

לא נכון! אמנם העובר שלך ניזון ממך ואת אכן אוכלת עבור שניים אבל יש לזכור שהעובר קטנטן וזעיר מאוד במיוחד בחודשים הראשונים ולא אוכל כמו אישה בת 30. למעשה, במהלך השליש הראשון, אישה בהריון לא צריכה לאכול יותר ממה היא רגילה בדרך כלל לאכול, וזה דבר טוב, שכן בחילה ותסמיני הריון הראשונים יכולים לדכא את התיאבון. בשלבי ההריון מתקדמים יותר רצוי לצרוך בין 300-500 קלוריות נוספות ביום. אם את לא מאלו שסופרות קלוריות אין בעיה, את ממש לא חייבת, רק הקפידי לעקוב אחר המשקל ולשים לב שאת עולה עליה מתונה, לא הרבה מידי ולא מעט מידי. כל גוף שונה אחד מהשני ולכן רצוי להתייעץ עם  הרופא שלך לגבי כמה את אמורה לעלות במשקל. זכרי שלמרות שלא מומלץ לצרוך כפליים בכמות רצוי להיות כפליים מודעים למה מכניסים לפה ולהקפיד על מזונות בריאים ומזינים עבורך ועבור הבייבי שלך.

מיתוס: הרגלי התזונה שלך בזמן ההריון משפיעים על הרגלי התזונה של התינוק שלך בשלב מאוחר יותר.

נכון! ברור לך שאכילת אוכל בריא מסייעת לבריאות העובר שלך, מה שאולי את לא יודעת שבנוסף לכך יכולה להיות לזה השפעה על העדפתו לאוכל בריא בשלב מאוחר יותר. התינוק שלך גומע ממך טעמים שונים בהתאם למה שאת בוחרת לאכול, תחילה ממי השפיר ומאוחר יותר בחלב האם. מחקרים מראים שבזמן שתינוקות מתחילים לאכול מוצקים, לעיתים קרובות הן מגלים העדפה לטעמים שהם כבר נחשפו אליהם באמצעות תפריט טרום לידתי של אמא. אז קדימה! זה הזמן להסתער על הברוקולי, ליהנות מקטניות מזינות ולהתענג על סלומון אפוי. בחירת מזון בריא עכשיו עשויה להיות מתכון לתינוק פחות בררן באוכל.

מיתוס: לא ניתן למנוע סוכרת הריונית, זה פשוט קורה!

לא נכון! זה נכון שסוכרת הריונית יכולה לקרות לכל אמא לעתיד, כולל אלה שמנהלות אורח חיים בריא יחסית. ובכל זאת, שיעורי הסוכרת ההריונית נמצאים בעלייה בשנים האחרונות ומומחים מצביעים על מספר גורמים שאם תשלטי עליהם תקטיני את הסיכון בסוכרת הריונית באופן משמעותי. בראש הרשימה: משקל. כניסה להריון במשקל קרוב למשקל אידיאלי ולעלות קילוגרמים מעטים יקטינו את הסיכון לסוכרת הריונית (וסיבוכי הריון חמורים אחרים), בנוסף, יקטינו באופן משמעותי את הסיכוי שהתינוק שלך יסבול בעתיד מהשמנת יתר או יפתח סוכרת בהמשך החיים. לא פחות חשוב, לשמור על תזונה בריאה, להימנע מסוכרים, להוסיף פירות, ירקות דגנים מלאים וחלבון רזה ופעילות גופנית סדירה. ואם הובחנת עם סוכרת הריונית, אל תכי את עצמך על כך! את עדיין יכולה לשלוט בה באמצעות אכילה טובה ופעילות גופנית מתונה, הסתכלי על זה כהזדמנות ליצירת אורח חיים בריא למשפחה החדשה שלך – עכשיו ובשנים הבאות!

מיתוס: את חייבת לאכול בהריון המון ירוקים, את צריכה את הויטמינים המזינים שלהם.

לא נכון: זה נכון שברוקולי, תרד וכרוב מכילים המון ויטמין A ו C שהם חומרים מזינים וחיוניים לתינוקך ואם את נהנית מאכילתם, אכלי כאהבת נפשך. אבל אם כל הירוקים האלה עושים לך בחילה בזמן ההריון ותרי עליהם! במקום זאת פרגני לעצמך במשקה מנגו, סחטי תפוזים, תיהני ממשמשים מיובשים או אפילו חתיכות של בטטה אפויה. פירות וירקות צהובים וכתומים עשירים בויטמינים A ו C. הסוד הוא לגוון עם כמה שיותר סוגים של ירקות ופירות על מנת ליהנות מכל הויטמינים.

תזונה נכונה בהריון חשובה, ההמלצה של מניקה היא לגוון על מנת לקבל את כל הוויטמינים החיוניים מאוד לך ולעובר שלך.

פורסם ב: בריאות

על המחבר:

תגובות פייסבוק

comments

הוסף רשומת תגובה