שאיבת חלב – המלצות אחסון חלב אם שאוב, הפשרת חלב אם, חימום חלב אם

המאמץ של שאיבת חלב אם משתלם למי שמעוניינת לא לפגוע ברצף ההנקה בתקופה של

חזרה לעבודה, נסיעות או היעדרות של האם מכל מסיבה אחרת.

אולם חשוב מאד להקפיד להחזיק חלב אם שאוב בתנאים הנכונים.

ריכזתי לך בכתבה אחת את הכללים החשובים ביותר לשאיבה, קירור, הקפאה והפשרת חלב אם.

לגזור ולשמור.

שקיות חלב שאוב

לרכישת שקיות קירור / הקפאה לחלב אם לחצי כאן

שאיבת חלב – תנאי אחסון חלב שאוב ומשך זמן אחסון:

25  מעלות (חדר ממוזג בקיץ): 4 – 6 שעות
20  מעלות (חדר בחורף): 8 – 10 שעות
15 מעלות (צידנית): 10 – 24 שעות
במקרר (במקום הקר ביותר, לא בדלת): 5 ימים
מקפיא שהינו חלק מהמקרר בבית: 3 – 4 חודשים
מקפיא חיצוני: 6 חודשים

המלצות על חלב אם שאוב, הפשרה וחימום של חלב-אם קפוא

•    חלב אם שנשאב ניתן להשאיר בטמפרטורת החדר עד לארוחה הבאה בלבד.
•    מומלץ לאחסן חלב שאוב בכמויות של עד 60 מ"ל. קיבת תינוק היא בגודל האגרוף שלו, זה נותן לך מדד לגבי כמויות החלב שלך. זכרי זאת כשאת מאכילה אותו מבקבוק, או בעת השאיבה.
•    חלב אם שאוב ניתן לאחסן בשקיות המיועדות לכך, או בקבוקים רב פעמיים.

•    חלב שאוב ששהה במקרר עד פרק זמן של מספר שעות ניתן להקפיא
•    מומלץ להפשיר את החלב הקפוא במקרר.
•    אם את חייבת להפשיר מהר, מומלץ לשים את הבקבוק תחת זרם מים חמימים, או בכוס של מים חמים – לא מעל 60 מעלות.
•    אין להפשיר או לחמם חלב-אם במיקרוגל!
•    אין להרתיח או לבשל חלב-אם. זה פוגע בערכיו התזונתיים.
•    יש לחמם את החלב לכל היותר עד חום הגוף, ניתן להציע לתינוק גם חלב אם קר או בטמפרטורת החדר.
•    לפני הגשה נערי קלות את החלב ונסי אותו על הפרק הפנימי של כף ידך. אם נעים לך, זה מתאים לתינוקך.
•    יש להשתמש בחלב אם שהופשר בתוך 24 שעות, ואין להקפיאו שוב.

•    אין לחמם שנית חלב שכבר חומם- אפשר לשמרו עד הארוחה הבאה ואח"כ יש לזרוק מה שנשאר.

•    לאחר מס' שעות במקרר עשוי החלב להפריש גושי שומן. זה תהליך תקין ולא מעיד על חלב אם מקולקל.
•    קל לזהות חלב שאוב שהתקלקל, יש לו מעין ריח חמוץ, במידה ואת חשה בריח לא טוב שפכי את החלב מייד.

המלצה חשובה!

מומךץ שלא להאכיל מבקבוק בחודשיים הראשונים. יש לאפשר להנקה להתבסס. האכלה מבקבוק עלולה לגרום לבלבול פטמות עבור התינוק ולגרום לפגיעה בהנקה. לכן חשוב להודיע כבר בחדר היולדות שאת מעוניינת להניק ושאינך מאשרת מתן בקבוק ללא אישורך.

 

 

עוד על חלב אם תוכלי לקרוא כאן – חלב אם

שאיבת חלב אם – המלצות אחסון חלב אם שאוב, הפשרה וחימום

המאמץ של שאיבת חלב אם משתלם למי שמעוניינת לא לפגוע ברצף ההנקה בתקופה של חזרה לעבודה, נסיעות או היעדרות של האם מסיבה אחרת. אולם חשוב מאד להקפיד להחזיק חלב אם שאוב בתנאים הנכונים.

תנאי אחסון חלב אם שאוב ומשך זמן אחסון:
25
מעלות (חדר ממוזג בקיץ): 4 – 6 שעות
20
מעלות (חדר בחורף): 8 – 10 שעות
15
מעלות (צידנית): 10 – 24 שעות
במקרר (במקום הקר ביותר, לא בדלת): 5 ימים
מקפיא שהינו חלק מהמקרר בבית: 3 – 4 חודשים
מקפיא חיצוני: 6 חודשים

המלצות על חלב אם שאוב, הפשרה וחימום של חלב-אם קפוא

·חלב אם שנשאב ניתן להשאיר בטמפרטורת החדר עד לארוחה הבאה בלבד.

·מומלץ לאחסן חלב אם בכמויות של עד 60 מ"ל. קיבת תינוק היא בגודל האגרוף שלו, זה נותן לך מדד לגבי כמויות החלב שלך. זכרי זאת כשאת מאכילה אותו מבקבוק, או בעת השאיבה.

·חלב אם שאוב ניתן לאחסן בשקיות המיועדות לכך, או בקבוקים רב פעמיים.

·חלב שאוב ששהה במקרר עד פרק זמן של מספר שעות ניתן להקפיא

·מומלץ להפשיר את החלב הקפוא במקרר.

·אם את חייבת להפשיר מהר, מומלץ לשים את הבקבוק תחת זרם מים חמימים, או בכוס של מים חמים – לא מעל 60 מעלות.

·אין להפשיר או לחמם חלב-אם במיקרוגל!

·אין להרתיח או לבשל חלב-אם. זה פוגע בערכיו התזונתיים.

·יש לחמם את החלב לכל היותר עד חום הגוף, ניתן להציע לתינוק גם חלב אם קר או בטמפרטורת החדר.

·לפני הגשה נערי קלות את החלב ונסי אותו על הפרק הפנימי של כף ידך. אם נעים לך, זה מתאים לתינוקך.

·יש להשתמש בחלב אם שהופשר בתוך 24 שעות, ואין להקפיאו שוב.

·אין לחמם שנית חלב שכבר חומם- אפשר לשמרו עד הארוחה הבאה ואח"כ יש לזרוק מה שנשאר.

·לאחר מס' שעות במקרר עשוי החלב להפריש גושי שומן. זה תהליך תקין ולא מעיד על חלב אם מקולקל.

·קל לזהות חלב שאוב שהתקלקל, יש לו מעין ריח חמוץ, במידה ואת חשה בריח לא טוב שפכי את החלב מייד.

מומלץ שלא להאכיל מבקבוק בחודשיים הראשונים. יש לאפשר להנקה להתבסס. האכלה מבקבוק עלולה לגרום לבלבול פטמות עבור התינוק ולגרום לפגיעה בהנקה.

פורסם ב: מאמרים

על המחבר:

תגובות פייסבוק

comments

4 תגובות "שאיבת חלב – המלצות אחסון חלב אם שאוב, הפשרת חלב אם, חימום חלב אם"

קישור חוזר | RSS תגובות

  1. מאת הילה:

    שאלה: האם צריך לשפוך חלב שאוב שנשאר בבקבוק לאחר האכלה? או שניתן לקררו לארוחה הבאה?

  2. מאת ליז:

    אם שאבתי 120 לבקבוק והתינוק אכל 60 מותר להניח בצד ולתת לו שוב לאחר שעה? אמרו לי שאם הרוק נוגע בחלב זה לא תקין בתחליב,האם זה נכון גם לחלב אם שאוב

  3. מאת שוג:

    שאלות חשובות נשאלו כאן ואין תשובות, חבל :-(

  4. מאת מניקה:

    יש תשובות לשאלות בכתבה
    ניתן לשמור לארוחה הבאה ואח"כ לשפוך שאריות, אך לא לחמם.

הוסף רשומת תגובה